Η ναυαρχίδα του οινοποιείου από τη χαρισματική ερυθρωπή ποικιλία του Μοσχοφίλερου, το οποίο έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες του οροπεδίου της ψυχρής ζώνης Π.Ο.Π. Μαντινεία.

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Μαντινεία

Χαρακτηριστικά

Διακριτικό λεμονί χρώμα με γκρι ανταύγειες, χαρακτηριστικές του ερυθρωπού φλοιού της ποικιλίας. Υψηλής έντασης αρώματα εσπεριδοειδών και λουκουμιού, με τη φλούδα μανταρινιού να ολοκληρώνει την αρωματική παλέτα. Ισορροπημένο στόμα με δομή, τραγανή οξύτητα, φρεσκάδα και φινετσάτη μακρά επίγευση.

Οινοποίηση/Παλαίωση

Επιλεγμένα αμπελοτόπια ηλικίας 15-40 ετών. Ο τρύγος είναι χειρωνακτικός και η μεταφορά των σταφυλιών γίνεται σε ψυχόμενους θαλάμους, ενώ ακολουθεί αυστηρή διαλογή τους πριν οδηγηθούν στο πιεστήριο. Εκεί υπάρχει συμπαραμονή του χυμού με τους φλοιούς της ερυθρωπής ποικιλίας στους 7-9°C για 5-6 ώρες και στη συνέχεια ελαφριά πίεση και ζύμωση στους 14-16°C. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και προτού εμφιαλωθεί, ο οίνος παραμένει για 3 μήνες σε επαφή με τις φίνες του οινολάσπες, ενώ συγχρόνως πραγματοποιούνται αναδεύσεις ανά τακτά διαστήματα, για να αποκτήσει πολυπλοκότητα και μεταξένια υφή.

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μοσχοφίλερο 100%.

Περιοχή /Αμπελώνας

Ζευγολατιό, σε υψόμετρο 630-660 μέτρα.

Συνοδεύει

Συνοδεύει υπέροχα πράσινες δροσερές σαλάτες, οστρακοειδή και ψητά ψάρια, ενώ πίνεται ευχάριστα και σαν απεριτίφ.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 9-11°C.

Ανακαλύψτε τα κρασιά μας