Η κληρονομιά μας

Η ιστορία μας ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του ’50 με πρωτεργάτη τον παππού Λεωνίδα, ο οποίος κάνοντας το μεράκι του επάγγελμα, ξεκινά να οινοποιεί ποικιλίες της Αρκαδίας και όμορων νομών και να πωλεί στη συνέχεια το προϊόν του σε μορφή χύδην.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 τη σκυτάλη παίρνει η επόμενη γενιά, βάζοντας πλέον στο χάρτη το μέχρι τότε «ξεχασμένο» Μοσχοφίλερο.

Το όνομα Νασιάκος συμπυκνώνει την παράδοση και τη γνώση τριών γενεών στο χώρο του ποιοτικού ελληνικού κρασιού.

Αρχές δεκαετίας του ’80 δημιουργείται ένα πρότυπο οινοποιείο, όπου πλέον το Μοσχοφίλερο εμφιαλώνεται ως Π.Ο.Π. Μαντινεία.

Κοντά σε αυτό γίνεται και παραγωγή φυσικού αφρώδους οίνου από τη χαρισματική αυτή ποικιλία.

Με τη φαρέτρα γεμάτη γνώσεις και εμπειρία μέσα από τα αμπελοτόπια της Πελοποννήσου, ο χημικός-οινολόγος Λεωνίδας Νασιάκος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, δημιουργώντας ένα boutique οινοποιείο στην καρδιά της Μαντινείας.

Δίνει μεγάλη έμφαση στην ποικιλία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικογένεια και στόχο έχει να τη φτάσει οινοποιητικά στα όριά της και να την προωθήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η φιλοσοφία μας

Όραμά μας η αξιοποίηση και ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών, μέσα από μονοποικιλιακές ετικέτες αλλά και ιδιαίτερα blends.

Αναπτύσσουμε βήμα-βήμα τους ιδιόκτητους αμπελώνες μας με γνώμονα πάντα τη βιωσιμότητα, ενώ συγχρόνως είμαστε δίπλα στους συνεργάτες-αμπελουργούς συσφίγγοντας ακόμη περισσότερο τους ήδη μακροχρόνιους δεσμούς μαζί τους.

Στόχος μας είναι η δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας, ελέγχοντας απόλυτα την παραγωγική διαδικασία σε όλα της τα στάδια, από το αμπέλι έως και τη φιάλη, με τη δέσμευση να προσπαθούμε καθημερινά να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις κάθε οινόφιλου, με απόλυτο σεβασμό.

Το οινοποιείο

Το οινοποιείο Novus, είναι η νέα προσπάθεια του Λεωνίδα Νασιάκου με πρώτη του εσοδεία, αυτή του 2022. Βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης Π.Ο.Π. Μαντινεία, σε υψόμετρο 650 μέτρων στο 3ο χλμ της Π.Ε.Ο Τρίπολης – Άργους, σε απόσταση 3 χλμ από την πόλη της Τρίπολης και μόλις 800 μέτρα από τον κόμβο εισόδου από τον αυτοκινητόδρομο, εξασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβαση σε αυτό.

To νέο εγχείρημα του Χημικού-Οινολόγου Λεωνίδα Νασιάκου, έρχεται μετά από αρκετά χρόνια δραστηριότητας, εμπειρίας και γνώσης γύρω από τον αμπελώνα της Μαντινείας, της Νεμέας και της Ορεινής Αιγιάλειας, εμπλουτισμένο με την παράδοση τριών γενεών στο χώρο του κρασιού, σε ένα άρτια εξοπλισμένο, σύγχρονο και καινοτόμο οινοποιείο.

Από τον Νοέμβριο του 2024 και μετά, το οινοποιείο Novus θα είναι επισκέψιμο για τους φίλους του κρασιού, προσφέροντάς τους νέες οινικές εμπειρίες.

Ο αμπελώνας

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας μας βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης Π.Ο.Π. Μαντινεία σε υψόμετρο 650 μέτρων και η ποικιλία που καλλιεργούμε αποκλειστικά, είναι το Μοσχοφίλερο.

Μέρος των αμπελιών μας καλλιεργείται βιολογικά, ενώ στόχος μας είναι σταδιακά στο σύνολο της καλλιέργειας να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία.

Συγχρόνως με τα ιδιόκτητα αμπέλια, έχουμε συνάψει συμβάσεις συνεργασίας με αμπελουργούς στην Μαντινεία, την Νεμέα και την Ορεινή Αιγιάλεια, από τους οποίους προμηθευόμαστε τις υπόλοιπες ποικιλίες που συμμετέχουν στις ετικέτες του οινοποιείου.

Πιστεύουμε βαθειά, πως οινοποιός και αμπελουργός πρέπει να συνεργάζονται στενά, καθώς κοινός στόχος και των δύο οφείλει να είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τελικού προϊόντος.

Το μοσχοφίλερο

Η οικογένεια Νασιάκου έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση από το 1970 και μετά, στην αναβίωση και ανάδειξη του Μοσχοφίλερου και της Μαντινείας και στην ίδια ακριβώς λογική συνεχίζουμε στη νέα αυτή προσπάθεια.