Μέσα από ένα μοναδικό αμπελοτόπι του 1972 φυτεμένο στην καρδιά της Π.Ο.Π. Μαντινεία, η ποικιλία του Μοσχοφίλερου βρίσκει την αφορμή για να δείξει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει, χαρίζοντάς μας ένα κρασί με βάθος και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Μαντινεία

Χαρακτηριστικά

Γκρι αποχρώσεις με χρυσαφένιες ανταύγειες, δηλωτικές της επαφής με το βαρέλι ακακίας. Τα τυπικά αρώματα του τριαντάφυλλου με τις νότες περγαμόντου παντρεύονται όμορφα, με το άγγιγμα του τσιμέντου και της ακακίας να προσδίδει καθαρότητα, πολυπλοκότητα και κρεμώδη αίσθηση στο στόμα.

Οινοποίηση / Παλαίωση

Αμπέλι μη αρδευόμενο 11,4 στρεμμάτων με απόδοση 600-800kg/στρέμμα, που φυτεύτηκε το 1972 και καλλιεργείται με βιολογικές πρακτικές. Μετά από κρυοεκχύλιση 8-10 ωρών στους 7-8°C, συλλέγεται μόνο ο χυμός ελεύθερης εκροής και ξεκινά η αλκοολική ζύμωση με τις γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Στη συνέχεια και ενώ η ζύμωση βρίσκεται περίπου στο μέσο της, μέρος του χυμού διαχωρίζεται και οδηγείται για να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε μικρές τσιμεντένιες ωοειδείς δεξαμενές και βαρέλια ακακίας. Για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να ωριμάσει το κρασί, φροντίζουμε να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις λεπτές του οινολάσπες οι οποίες θα του προσδώσουν λιπαρότητα και πλούσια υφή, ενώ συγχρόνως θα το οχυρώσουν για το μακρύ ταξίδι του στο χρόνο.

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μοσχοφίλερο 100%.

Περιοχή / Αμπελώνας

Ζευγολατιό στα 640 μέτρα.

Συνοδεύει

Μεγάλα λιπαρά ψάρια στη σχάρα, λεμονάτο κατσικάκι φούρνου, carpaccio θαλασσινών και ασιατική κουζίνα.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 9-11°C.

Ανακαλύψτε τα κρασιά μας