Το στιβαρό Μαυροτράγανο από την Μαντινεία, η βελούδινη Μαυροδάφνη της Ορεινής Αιγιάλειας και το γοητευτικό Αγιωργίτικο από την ημιορεινή Π.Ο.Π. Νεμέα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το μοναδικό blend.

Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Μαυροδάφνη, Μαυροτράγανο, Αγιωργίτικο

Χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με μωβ αποχρώσεις. Η Μαυροδάφνη έχει τον πρώτο λόγο με τα αρώματα ξερής σταφίδας και δαμάσκηνου, ενώ το Μαυροτράγανο ακολουθεί με τα ώριμα κόκκινα φρούτα και τα μπαχαρικά. Τέλος, η παρουσία του Αγιωργίτικου είναι διακριτική δίνοντας ένα όμορφο τελείωμα με νότες από βύσσινο. Πλούσιο στόμα με διάρκεια και καλοδουλεμένες ταννίνες, που δένουν αρμονικά με το άγγιγμα του βαρελιού.

Οινοποίηση/Παλαίωση

Οι τρεις ποικιλίες συλλέγονται σε διαφορετικές ημερομηνίες και οινοποιούνται ξεχωριστά σε μικρούς οινοποιητές. Αποφασίζεται για καθεμία το ποσοστό των σταφυλιών που θα οινοποιηθούν χωρίς αποβοστρύχωση και ακολουθεί ολιγοήμερη κρυοεκχύλιση πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, η οποία εξελίσσεται σε θερμοκρασία από 22°C έως 25°C ανάλογα με την ποικιλία και το στάδιο της οινοποιητικής διαδικασίας. Ακολουθεί μεταζυμωτική εκχύλιση 7-10 ημερών, στο τέλος της οποίας συλλέγεται μόνο ο χυμός ελεύθερης εκροής και οι ήπιες πιέσεις. Μετά τις απαιτούμενες γευστικές δοκιμές, αποφασίζεται το blend, το οποίο ακολούθως οδηγείται σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου και παλαιώνει για 11 μήνες. Μετά την εμφιάλωση, ο οίνος ωριμάζει στη φιάλη για 7-8 μήνες προτού κυκλοφορήσει.

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μαυροδάφνη 40%, Μαυροτράγανο 35%, Αγιωργίτικο 25%.

Περιοχή /Αμπελώνας

Μαυροδάφνη: Παρασκευή Ορεινής Αιγιάλειας, σε υψόμετρο 670 μέτρα. Μαυροτράγανο: Μηλιά Μαντινείας, σε υψόμετρο 630 μέτρα. Αγιωργίτικο: Καστράκι Νεμέας, σε υψόμετρο 570 μέτρα.

Συνοδεύει

Κόκκινα κρεατικά στη σχάρα ή με πλούσιες σάλτσες, πικάντικα κίτρινα τυριά και κυνήγι.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 15-16°C.

Ανακαλύψτε τα κρασιά μας