Η συνεχής αναζήτηση αμπελώνων μεγάλου υψομέτρου, οδήγησε στο «πάντρεμα» τριών δημοφιλών ποικιλιών από δύο ιδιαίτερα ψυχρές ζώνες της Πελοποννήσου, της Μαντινείας και της Ορεινής Αιγιάλειας.

Οίνος Ροζέ Ξηρός
Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο, Syrah
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Χαρακτηριστικά

Λαμπερό saumon χρώμα με ανεπαίσθητες ροζ ανταύγειες. Αρώματα pink grapefruit σε πρώτο πλάνο δηλώνουν την παρουσία του Μοσχοφίλερου, ενώ το Ασύρτικο και το Syrah συνεισφέρουν με νότες από ροδάκινο και μύρτιλο. Πολύπλοκο και πληθωρικό στο στόμα, με υπέροχη δομή, νεύρο και εκφραστική επίγευση.

Οινοποίηση/Παλαίωση

Αποφασίζεται πολύ προσεκτικά η ημερομηνία τρυγητού για το Ασύρτικο και το Syrah, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη ωρίμαση των δύο ποικιλιών, οι οποίες στη συνέχεια συνοινοποιούνται μετά από μικρής διάρκειας παραμονή του σταφυλοπολτού στους 7-8°C, με τη ζύμωση να εξελίσσεται στους 17-18°C. Ακολουθεί το Μοσχοφίλερο, με κρυοεκχύλιση 12-14 ωρών στους 9-11°C και ήπια πίεση σε πνευματικό πιεστήριο, ενώ η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται αργά στους 15-16°C. Με το πέρας της οινοποίησης, οι τρεις ποικιλίες ενώνονται και ωριμάζουν επάνω στις λεπτές τους οινολάσπες για χρονικό διάστημα 8-10 εβδομάδων.

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μοσχοφίλερο 60%, Ασύρτικο 20%, Syrah 20%.

Περιοχή /Αμπελώνας

Μοσχοφίλερο: Ζευγολατιό και Παλαιόπυργος Μαντινείας, σε υψόμετρο 630-710 μέτρα. Ασύρτικο & Syrah: Πυργάκι και Γκραίκας Ορεινής Αιγιάλειας, σε υψόμετρο 670-860 μέτρα.

Συνοδεύει

Ενώ αποτελεί ιδανικό συνδυασμό με carpaccio σολομού, μπαρμπούνια τηγανητά ή pasta θαλασσινών, μπορεί επιπλέον να καταναλωθεί πολύ ευχάριστα και μόνο του.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-11°C.

Ανακαλύψτε τα κρασιά μας